ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και πρωτοβουλία της βουλευτού Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου φέρνει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή το θέμα της στήριξης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους.

Τις δύο ερωτήσεις με θέμα: «Ανάγκη για άμεση και μακροχρόνια στήριξη σε μελισσοκόμους λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών» και «Ανεπάρκεια ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους», συνυπογράφουν 32 και 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αντίστοιχα.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες ζημιές στον αγροτικό κόσμο, καταστρέφοντας το ζωικό κεφάλαιο, τον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις και την παραγωγή των Ελλήνων μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων.

Είναι επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο να σταθεί αρωγός και να στηρίξει οικονομικά τους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους, καταβάλλοντας αποζημιώσεις άμεσα και σε βάθος χρόνου, καθώς οι συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την παραγωγή και των επόμενων χρόνων.

Η κυβέρνηση, επίσης, οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και να υλοποιήσει την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, κ. Αλέξη Τσίπρα, που και από το βήμα της Βουλής στη χθεσινή συζήτηση ζήτησε από την ΝΔ να θεσμοθετήσει άμεσα και για όσο χρόνο χρειαστεί, το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, για τους πληγέντες αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές, με την καταβολή 400 ευρώ για το πρώτο μέλος κάθε νοικοκυριού, συν 200 ευρώ για το δεύτερο μέλος, συν 100 ευρώ για το κάθε τέκνο, σε μηνιαία βάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με όλες του τις δυνάμεις είναι στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών.

Την άμεση και μακροχρόνια στήριξη σε μελισσοκόμους λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών ζητούν βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανεπάρκεια ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους