ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα για τις πρώτες εκτιμήσεις των πληγεισών περιοχών

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση»

Μια πρώτη έκθεση με εκτιμήσεις για την συνολική κατάσταση στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πύργου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές παρέδωσε στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του καθηγητή στην έδρα του στο ΕΚΠΑ, και αποτελεί συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που ξεκίνησε μετά και την γνωστή, πρόσφατη επίσκεψη του καθηγητή στον Πύργο και αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές. Τότε μάλιστα ο κ. Λέκκας είχε προθυμοποιηθεί να παρέχει αφιλοκερδώς την έκθεση με τις εκτιμήσεις του για τις μετέπειτα δράσεις που επιβάλλονται  να γίνουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου Πύργου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος και ο συνεργάτης του κ. Λέκκα, Επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Χαράλαμπος Κράνης.

Όπως σημειώνει ο κ. Αντωνακόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον καθηγητή: «Ο κ. Λέκκας μας παρέδωσε αφιλοκερδώς μια πρώτη έκθεση με εκτιμήσεις και οδηγίες για την όλη κατάσταση, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές. Αυτό που τονίστηκε από τον καθηγητή, είναι ότι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα για την αντιπλημμυρική θωράκιση. Και όντως, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση ειδικά συγκεκριμένων περιοχών. Επιπλέον η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συνεχιστεί για την περαιτέρω εξειδίκευση δράσεων, που θα έχουν και προληπτικό χαρακτήρα για την μακροπρόθεσμη προστασία  της περιοχής από πλημμυρικά  φαινόμενα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λέκκας είχε συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Πύργου και φορείς της πόλης λίγες μόλις μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές κι είχε σημειώσει ήδη τότε πως πρέπει να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις που αρχικά να αποσκοπούν στην ασφάλεια των κατοίκων και της περιοχής από επικείμενα πλημμυρικά ή κατολισθητικά φαινόμενα και ακολούθως δράσεις οι οποίες πρέπει να εξελιχθούν σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, και με πόρους της κεντρικής διοίκησης, για τη συνολική ανάκαμψη της περιοχής.

Μάλιστα ο κ. Λέκκας ανανέωσε το ραντεβού του με τον κ. Ανωνακόπουλος καθώς όπως υπογράμμισε για άλλη μια φορά  ότι η περιοχή χρήζει μιας ειδικής παρακολούθησης, έτσι ώστε να ανακάμψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top