ΑΡΘΡΑ

Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Αρχαία Ολυμπία αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι Κυβέρνηση και Περιφέρεια έχουν εγκαταλείψει τους πυρόπληκτους στη μοίρα τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κάνουν business στα καμένα.

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης που δεν έκαναν καν τον κόπο να ακούσουν τα αιτήματα μας στη Βουλή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου μάζεψαν σήμερα όλους τους χειροκροτητές τους για να τους πουν πως όλα τα κάνουν καλά. ότι τρέχουν οι αποζημιώσεις, ότι έχουν πάρει φωτιά τα μυστρί και τα φτυάρια και γίνονται αντιπλημμυρικά έργα και ότι έχει πλημμυρίσει η Ηλεία όχι από τις βροχές αλλά από τις ζωοτροφές που έχουν φέρει για τα ζώα μας. Αλήθεια ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Δεν ζούμε εμείς στον τόπο αυτό;

Σε δύο πράγματα ήταν πέρα για πέρα αληθινός. Στο πρώτο ότι θα τα δώσει όλα στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να προωθήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια μέσω χορηγιών και εμάς θα μας πετάξουν από τις περιουσίες μας. Στο δεύτερο ότι και στην Ηλεία θα κάνει ότι θα κάνει και στη βόρεια Εύβοια. Θα μας ξεκληρίσει δηλαδή και τους μεν και τους δε. Όποιος έχει αμφιβολία για αυτό μπορεί να ψάξει να βρει τις ανακοινώσεις των συναδέλφων μας από τη Βόρεια Εύβοια αλλά και τις ομιλίες τους στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι σε αυτή την γραμμή θα κινηθεί η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Στους συναδέλφους που οι Βουλευτάδες του Νομού τους γέμιζαν υποσχέσεις ότι θα κάνει εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους και τους σταφιδοπαραγωγούς τους λέμε ότι μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να τους αναγκάσουμε να δώσουν όλα αυτά που δικαιούμαστε. Άλλωστε αν είχαν σκοπό να πούνε κάτι για εμάς πρώτα και κύρια εμάς θα καλούσαν στην Αρχαία Ολυμπία και όχι όλους τους χειροκροτητές τους. Μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου είδαμε το Πρωθυπουργό να έρχεται εσπευσμένα στην Ηλεία και το Μπένο να προσπαθεί να περάσει το μαύρο-άσπρο για την αποκατάσταση της Εύβοιας. Τόσο τους θορύβησε.

Τους το κάνουμε ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά. Ότι αν δεν μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι τους. Άμεσα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία μας. Εδώ και τώρα να εξαγγείλουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα και να παρθούν μέτρα για την στήριξη του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top