ΑΡΘΡΑ

Σχολές ΑΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα: Συνεχίζουν κανονικά αλλά χωρίς νέους εισακτέους

Κανονικά θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι σχολές σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Ό,τι τα τμήματα της Ηλείας μένουν μέχρι να… φύγουν είναι εδώ και καιρό γνωστό, όπως γνωστό είναι ότι από τον περασμένο Ιούλιο όταν και η Σύγκλητος  του Πανεπιστημίου Πατρών  εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Παιδείας μπήκε η «ταφόπλακα» στα όνειρα να μείνουν Μουσειολογία και Γεωπονία σε Πύργο και Αμαλιάδα αντίστοιχα.

Με αφορμή ωστόσο τόσο την χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Μουσειολογίας ότι η λειτουργία του  συνεχίζεται κανονικά στον Πύργο για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, κάτι που θα ισχύσει και για την Σχολή Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, όσο και το γεγονός πως ακόμα το περιβόητο προεδρικό διάταγμα δεν έχει υπογραφεί, όλος ο Νομός και οι φορείς αυτού έχουν μπροστά τους έναν χρόνο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μην φύγουν οι σχολές από την περιοχή μας!

Το γεγονός άλλωστε πως οι ελάχιστοι εισακτέοι που πέρασαν στις σχολές Αγρινίου και Μεσολλογίου συντέλεσαν ένα «Βατερλό» στην λεγόμενη προσπάθεια ανορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη σε συνδυασμό με τους 500 περίπου ενεργούς φοιτητές της Μουσειολογίας συν τους 800 περίπου φοιτητές του παλιού τμήματος της Πληροφορικής είναι  δυο πολύ καλοί λόγοι οι αρμόδιοι να το ξανασκεφτούν, αν δεν το σκέφτονται ήδη..

Και για να μιλήσουμε και με αριθμούς: Στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, με έδρα το Μεσολόγγι, εισήχθησαν μόλις δύο φοιτητές αντί των 178 που ανέμενε ο κ.Μπούρας. Στο τμήμα Επιστημών Φυτικής Παραγωγής, επίσης στο Μεσολόγγι, εισήχθησαν μόλις τρεις αντί για 223 που είχαν ορίσει η Σύγκλητος και ο κ. Μπούρας. Στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο, εισήχθησαν μόνο τέσσερις αντί των 157 εισακτέων. Δηλαδή στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας, εκεί που θα πάει δηλαδή αυτή της Αμαλιάδας μπήκαν συνολικά εννέα νέοι φοιτητές.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το Τμήμα Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο συγχωνεύεται με το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών με έδρα την Πάτρα. Επίσης τα Τμήματα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών συγχωνεύονται σε Τμήμα Γεωπονίας του Μεσολογγίου.

«Ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί, δεν ξέρω για το μέλλον»

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα, ο οποίος τόνισε πως «τα τμήματα Αμαλιάδας και Πύργου θα συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη. Από εκεί και πέρα, προς το παρόν ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί, στο μέλλον δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει…».

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top