ΑΡΘΡΑ

Σχολεία της Πρωτοβάθμιας: «Καζάνι» που βράζει η Εκπαίδευση- Σε απεργία – αποχή οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος που συμμετείχε στην συνέλευση

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος θα ενημερώσει άμεσα τους εκπαιδευτικούς του νομού για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, για τις κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να μην περάσει η απόφαση της κυβέρνησης για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

 91,2% για απεργία – αποχή στην Αξιολόγηση

Η συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ που τελείωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (με 91,2%) να προχωρήσει σε απεργία – αποχή, ενάντια στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα 66 ΕΛΜΕ, μεταξύ αυτών και της Ηλείας, που εκπροσώπησε ο πρόεδρος της κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος, ψήφισαν απεργία – αποχή και 6 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό.

Η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους με αριθμό 4692/2020 (Α’ 111) και 4823/2021 (Α’ 136) νόμους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφάσισε επίσης να μην πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Τρύφωνας Αθανασόπουλος: «Είναι μία «μάχη» η οποία θα δοθεί και θα την κερδίσουμε»

Για την απόφαση των προέδρων της ΕΛΜΕ όλης της χώρας, ο κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας τόνισε στην εφημερίδα Πατρίς.

«Ως πρόεδροι της ΕΛΜΕ αποφασίσαμε την αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης και ο μεγάλος στόχος είναι φυσικά η συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς ως ΕΛΜΕ Ηλείας θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους για αυτή την απόφαση και θα είναι μία «μάχη» η οποία θα δοθεί και θα την κερδίσουμε. Θα συμμετάσχουμε κανονικά σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν, προκειμένου να μην υλοποιηθεί τελικά αυτή η αξιολόγηση, που πάει να μας επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας».

Αναβρασμός από την αρχή της εβδομάδας ενάντια στην αξιολόγηση

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις που είχαν γίνει μέχρι την Παρασκευή 24/09, χαρακτηρίζεται, τηρουμένων των αναλογιών, καλή, αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εξ αιτίας των μέτρων της πανδημίας αλλά και λόγω της μεσολάβησης του καλοκαιριού η συνοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και η λειτουργία των σωματείων είχε εξασθενήσει. 

Σε απεργία – αποχή και σχολεία της Πρωτοβάθμιας

Στην προετοιμασία της Απεργίας – Αποχής τα σωματεία των δασκάλων και των Νηπιαγωγών έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα και οι πληροφορίες λένε για μεγάλη συμμετοχή στις συνελεύσεις (ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο) και αντίστοιχα μεγάλη συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top