ΑΡΘΡΑ

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Υπουργέ κ. Βασίλη Κοντοζάμανη υπάρχει και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας στο νομό Ηλείας….

Ημερομηνία: 07-06-2021 | Συγγραφέας:ΠρωινήΚατηγορίες:Κεντρικά ΆρθραΝέαΥγεία

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, προκάλεσε η μη επίσκεψη του αν. Υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη στη νοσηλευτική μονάδα. Αναλυτικά σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

“Την ιδίαώρα που επισκέπτονταν την  ΝοσηλευτικήΜονάδαΠύργουoαναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης με το επιτελείο του, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας το υγειονομικόπροσωπικό του νοσοκομείου έδινε μάχη στην γενική εφημερία νομού του χειρουργικού – ορθοπεδικού τομέα .Με  τροχαία  ατυχήματα και αρκετά περιστατικά στα επείγοντα, οι λιγοστοί εναπομένοντες γιατροί και λοιπό προσωπικό διεκπεραίωναν το ένα μετά το άλλο,δύσκολαπεριστατικά με αυταπάρνηση, συνέπεια και επαγγελματισμό. Τα συναισθήματα ανάμεικτα,  αλλού συσκέψεις «παραγόντων» να αυτοθαυμάζονται με ευχολόγια  και  αλλού η μάχη σε ένα μέτωπο χωρίςκαρδιολόγο ,παθολόγο,βασικέςιατρικέςειδικότητες,χωρίς ειδικευόμενους, χωρίς βοηθούς ιατρούς. Παρατηρώντας προσεκτικά τη περιοδεία του κυβερνητικού κλιμάκιου αρχικά στον νομό Λακωνίας και στην συνέχεια στο νομόΗλείαςέχουμε  να επισημάνουμε τα εξής. Στο νομόΛακωνίαςεπισκέφθηκαντόσο το νοσοκομείο της Σπάρτηςόσο και το νοσοκομείοΜολάων. Εκείσυναντήθηκαν με εκπροσώπουςεργαζομένων  και ιατρών και στα δυο ιδρύματα. Δυστυχώς στην συνέχειαεπισκεπτόμενοι την Ηλείααγνόησαν τους εκπροσώπουςεργαζομένων και ιατρών,αγνόησαν την νοσηλευτικήμονάδαΑμαλιάδας  και στην κλειστή «υπηρεσιακή»σύσκεψηαλληλοσυγχαίρονταν για την επιτυχήέκβαση της πανδημίας… αλήθεια που ??…στην Ηλεία?? που κάθε εβδομάδα υπάρχει διαμαρτυρία φορέων ,σωματείων ,κομμάτων, δήμων ,για τα χάλια των νοσοκομείων. Στα δελτίατύπου που διαβάσαμεδεν είδαμε λέξη για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν ακούσαμε κουβέντα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, για κατάργηση νοσοκομείων στα 20 χιλιόμετρα…και ας το έχουμε αναδείξει πανελληνίως. Αυτή η ένοχη  σιωπή δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη.

Κύριε υπουργέ  υπάρχουν  καταγγελίες για τις διοικήσεις των νοσοκομείων μας και ένας κόσμος που «βοά» για τα τεκτενόμενα. Ούτε αυτά σχολιάσατε, αλλού όμως σε άλλους νομούς «πέφτουν  κεφάλια». Εκθειάσατε τους εμβολιαστικούςρυθμούς και την ίδια ώρα από τηλεόρασης, ο συνάδελφος σας υπουργός κ.Χαρδαλιάς, στο απογευματινόδελτίοενημέρωσηςκαυτηρίαζε τους χαμηλούςεμβολιαστικούςρυθμούς στο νομόΗλείας. Αποφασίστε τελικά τι ισχύει.

Θέλουμε να ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την Ηλεία, θα μας κάνετε την τιμή να μας ακούσετε και εμάς. Εκπροσωπούμε τους συνάδελφους μας και αν και είμαστε με καλυμμένα στόματα έχουμε φωνή, φλόγα και λέμε αλήθειες ,έχουμε δύναμή και αποφασιστικότητα.. Υποστηρίζουμε και προάγουμε το δίκαιο ,το σωστό, το ωφέλιμο για την κοινωνία ,για τους εργαζόμενους, για την δημόσια υγεία”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top