ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η νεολαία βγαίνει ξανά στο δρόμο για το κλίμα και είμαστε όλοι μαζί της

Η κλιματική κρίση με τον τρόπο που την βιώνουμε τα τελευταία χρόνια θέτει ξεκάθαρα σε αμφισβήτηση την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες της καλοκαιρινής περιόδου, οι ξηρασίες και οι καύσωνες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά με τη συχνότητα και τη σφορδρότητά τους, ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει να δράσουμε τώρα. Άλλωστε η πρόσφατη έκθεση της IPCC κατονομάζει την ανθρώπινη δραστηριότητα ως τον κύριο υπεύθυνο για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Λίγο πριν την COP26 τον Νοέμβρη στην Γλασκώβη, ενώνουμε τις φωνές μας και τους αγώνες μας με τη νεολαία αλλά και με όλους όσους αγωνίζονται για ένα μέλλον αξιοβίωτο. Η στροφή που απαιτείται στην οικονομία, στις παραγωγικές δομές αλλά και στο καταναλωτικό μοντέλο που έχει κυριαρχήσει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου συστήματος. Οι «πράσινες» νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν μπορούν να προσφέρουν διέξοδο στα προβλήματα που δημιούργησαν. Είναι αναγκαία μια ριζοσπαστική στροφή που θα εγγυηθεί τον κοινωνικά δίκαιο οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγής και της κατανάλωσης, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Την Παρασκευή στις 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για Κλιματική Δικαιοσύνη!

ώρα 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος και σε ολόκληρη την χώρα

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top