ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έναρξη των 32ων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ανακοίνωση Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, ξεκινούν οι 32οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, στο Τόκιο.

Χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε μια αθλητική συνάντηση, που πρέπει και μπορεί να αποτελεί γιορτή της φιλίας των λαών, της συνεργασίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Μια γιορτή που οφείλει να εκπέμπει μηνύματα συναδέλφωσης, απέναντι στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, απέναντι στον ρατσισμό και τον σεξισμό.

Ειδικότερα μάλιστα για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, αυτοί αποτελούν κήρυκα για την κοινωνικοποίηση και άρση των αποκλεισμών των ατόμων με αναπηρία μέσω του αθλητισμού.

Εκφράζουμε θερμές ευχές για καλή επιτυχία στους αθλητές, αθλήτριες και προπονητές, προπονήτριες της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής αποστολής, που προκρίθηκαν μέσα από αντίξοες συνθήκες και συμμετέχουν στους αγώνες. Αυτή είναι η πρώτη νίκη τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθούν αντάξιοι κήρυκες των Ολυμπιακών ιδεωδών, των αθλητικών αξιών και του φίλαθλου πνεύματος.

Καλή επιτυχία και καλή επιστροφή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top