ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τσίπρας και Τζανακόπουλος για την απόφαση αποφυλάκισης με αναστολή του Πατέλη

Παρεμβάσεις του Προέδρου και του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Γιώργου Πατέλη.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας σημειώνει στα social media:
«7/10/20.
Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης.
18/10/21.
Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή.
«Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα» – Οδ. Ελύτης». 

Ενώ και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει:
«Η αποφυλάκιση λόγω αναστολής εκτέλεσης της ποινής δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη αλλά και η, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αιτιολογία της απόφασης είναι εξοργιστική, πέρα και έξω από κάθε ποινικοδικαιϊκή λογική και προσβάλλει όχι μόνο τα θύματα της Χρυσής Αυγής αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη. Εξάλλου η αίσθηση περί διαφορετικών μέτρων και σταθμών που φαίνεται ότι το δικαστικό σύστημα υιοθετεί σε κάθε του κρίση απαξιώνει τον ίδιο τον θεσμό απόδοσης ποινικής δικαιοσύνης και διαρρηγνύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτόν. Ο αγώνας για τη δημοκρατία και το τέλος του φασισμού είναι και θα είναι διαρκής».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top