ΑΡΘΡΑ

Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Δυτ. Ελλάδας: “Αν συνεχιστούν τα προβλήματα με την άρδευση η βιομηχανική τομάτα θα καταστραφεί”

-Ο.Π. Βιομ. Τομάτας προς μεταποίηση

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στους ΤΟΕΒ και ιδιαίτερα στον ΤΟΕΒ Σαβαλίων , εξέδωσε Αγροτικός Συνεταιρισμός Οπωροκηπευτικών Δυτ. Ελλάδας, Ο.Π. Βιομ. Τομάτας προς μεταποίηση. Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος Σάββας Μαράτος που αναφέρει τα εξής:

“Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ΤΟΕΒ σε κάποιες περιοχές και ιδιαίτερα με τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων. Το αρδευτικό σύστημα μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές του Νομού δεν είναι ικανό να υποστηρίξει την καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας.

Η καλλιέργεια της βιομ. τομάτας γίνετε βάση προγραμματισμού με συγκεκριμένες εκτάσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να είναι ομαλή και η παράδοση στις βιομηχανίες άρα οποιαδήποτε καθυστέρηση στις φυτεύσεις έχει αντίχτυπο τόσο στην απόδοση και την ποιότητα όσο και στη λειτουργία της βιομηχανίας

Η καλλιέργεια έχει ήδη υποστεί ζημιά, οι φυτεύσεις καθυστερούν και αρκετοί παραγωγοί είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν αντλίες (όπου αυτό είναι εφικτό) πολλαπλασιάζοντας το κόστος με την καθημερινή χρήση καυσίμων.

Αν συνεχιστούν τα προβλήματα η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη. Οι ανάγκες άρδευσης κάθε μέρα που περνάει είναι και μεγαλύτερες, αυξάνονται τα στρέμματα και το μέγεθος των φυτών το νερό είναι ανεπαρκές χωρίς να προβλέπεται άμεσα λύση στο πρόβλημα παρά κάποιες προφορικές υποσχέσεις.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, τη λύπη μας και την αγανάκτηση μας που αυτή την εποχή σε αυτό τον τόπο με βασικότερη δραστηριότητα τον πρωτογενή τομέα να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, να μας λείπει το νερό.

Επιβάλετε άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορεί να βρουν λύση και αν είναι δυνατόν με βάθος χρόνου.

Να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια της βιομ. τομάτας στο νομό ξεπερνά τα 11.000 στρέμματα και έχουμε την τύχη να απευθύνεται σε δύο από τις πιο αξιόπιστες βιομηχανίες της Ελλάδας στο τομέα αυτό.”

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top