Αγωνία και αγανάκτηση για τα αποθέματα σταφίδας

Έντονη δυσαρέσκεια στην Ηλεία εξαιτίας της μη λήψης απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε συνέλευση καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας, που ζητάει να μην πουλήσουν κάτω από 1,5 ευρώ…

Αγωνία αλλά και  έντονη δυσαρέσκεια  επικρατεί στους σταφιδοπαραγωγούς της Ηλείας, εξαιτίας της μη λήψης απόφασης εκ μέρους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας, την ώρα που ξεκινάει ο τρύγος για τη νέα εσοδεία!

Παρά τις διαβουλεύσεις  που έγιναν  μεταξύ του υπουργού κ. Σπ. Λιβανού και των εκπροσώπων της Παναιγιαλείου Ένωσης, για το  ζήτημα των 8000 τόνων  που είναι το απόθεμα της σταφίδας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει  κάποια επίσημη εξέλιξη γύρω από το θέμα της απορρόφησης  του προϊόντος.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτο,  έχει προκαλέσει  ανησυχία αλλά και αγανάκτηση στους παραγωγούς που  βλέπουν  να  υπάρχει  μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από την απορρόφηση  και τη διασφάλιση της φετινής τιμής της  σταφίδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Ο.Π. προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες συνέλευση, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει  με τα αποθέματα της σταφίδας.

«Αυτή  τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση του κόσμου αφού από το υπουργείο  δεν έχει γίνει τίποτα, με τους  8000 τόνους που είναι τα  αποθέματα  και ζητάμε να αποσυρθούν από την αγορά, γιατί έρχεται η καινούργια παραγωγή.  Είναι απαράδεκτη αυτή η στάση  του  υπουργού, τη στιγμή που την άλλη εβδομάδα ξεκινάει ο τρύγος και  ο κόσμος είναι απελπισμένος αφού δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Εκείνο που λέω είναι να μη παίζουν τα  παιχνίδια γενικώς των εξαγωγέων και να μην δώσουν τη σταφίδα  όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί, κάτω του περυσινού 1,5 ευρώ, γιατί η  τιμή θα ξευτιλιστεί. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους σταφιδοπαραγωγούς, θα τους καλέσουμε σε συνέλευση να τους τα πούμε, αλλά να μην δώσουν κάτω από 1,5 ευρώ» ανάφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Βαλιανάτος.

Εφημερίδα Πρώτη