ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αμετάκλητα τα τραπεζικά «λουκέτα» σε Κρέστενα και Γαστούνη

Συντάκτης:Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

-Τι απάντησαν στον Μ. Κατρίνη ο αρμόδιος υπουργός και η εκπρόσωπος της τράπεζας

Αμετακίνητη παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς ως προς το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην Κρέστενα και στη Γαστούνη, όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε στον βουλευτή Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως αναφέρει το έγγραφο που υπογράφει η υπεύθυνη συμμόρφωσης του πιστωτικού ιδρύματος, Αργυρώ Κασαπάκη, η παύση λειτουργίας των Καταστημάτων Κρεστένων και Γαστούνης αποφασίστηκε μετά τη στάθμιση μιας σειράς παραμέτρων, δεικτών και δεδομένων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας.

Μάλιστα, η κα Κασαπάκη προτείνει στους κατοίκους των Κρεστένων να μεταβαίνουν στον Πύργο ή στη Ζαχάρω ή στο ΑΤΜ της Αρχαίας Ολυμπίας για να εξυπηρετηθούν, ενώ για τους κατοίκους της Γαστούνης προτείνει τα Λεχαινά, την Αμαλιάδα, το Βαρθολομιό, την Ανδραβίδα και το Τραγανό!

Ο αρμόδιο υφυπουργός Οικομικών, κ. Ζαββός, απάντησε στον Ηλείο βουλευτή ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως είναι η ίδρυση και η λειτουργία των τραπεζικών υποκαταστημάτων  άπτονται της επιχειρηματικής πολιτικής των τραπεζών, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες επενδύουν στον διαρκή εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου, μέσω των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί η πλειονότητα των συναλλαγών.

«Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως τονίσει ότι είναι αναγκαίο οι τράπεζες να λαμβάνουν υπόψη στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής τους πολιτικής για τα δίκτυα καταστημάτων και τις κοινωνικές διαστάσεις, ιδίως αυτές που αφορούν την ιδιαίτερη μέριμνα των ηλικιωμένων και των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να δίνουν επαρκείς εναλλακτικές επιλογές πρόσβασης στις τραπεζικές εργασίες», ανέφερε.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top