ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Κίνησης Φοιτητών Γεωπονίας Αμαλιάδας

Βιαστικά και μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφασίστηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, η ταφόπλακα των τμημάτων της Ηλείας. Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εχθές 29/07/2021 είχε ως βασικό της θέμα το προεδρικό διάταγμα με το οποίο αποφασίζεται η ακαδημαϊκή ερήμωση του Νομού Ηλείας. 

Υποθέτουμε ότι προέβησαν στην εσπευσμένη αυτή κίνηση φοβούμενοι ενδεχομένως εκλογές τον Οκτώβριο . Στο κείμενο που στάλθηκε από το υπουργείο Παιδείας και ψήφισε η Σύγκλητος αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι από 01/09/2022 το Τμήμα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα μεταφέρεται στο Μεσολόγγι και το τμήμα Μουσειολογίας συγχωνεύεται με το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας. 

Αγνόησαν παντελώς τους φοιτητές των τμημάτων και των δυο σχολών της Ηλείας που θα κληθούν πολύ σύντομα να υποστούν τις συνέπειες της τόσο άδικης αυτής απόφασης.

 Στο αίτημα φοιτητών που δηλώνουν ότι η αλλαγή αυτή αποφέρει επι της ουσίας την οριστική διακοπή των σπουδών τους καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη μεταφορά της σχολής στο Μεσολόγγι, η πρυτανεία απαντά ως εξής:

 ‘’Φοιτητές των Τμημάτων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, Μουσειολογίας στον Πύργο, Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο και Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο που η μόνιμη κατοικία αυτών και των γονέων τους βρίσκεται στις εν λόγω περιοχές αντίστοιχα θα στεγαστούν κατά προτεραιότητα στην φοιτητική εστία ή σε μισθωμένες κλίνες του ιδρύματος.’’

 Ως Ανεξάρτητη κίνηση Φοιτητών Γεωπονίας θεωρούμε ότι η προτεραιότητα για μια θέση στην Εστία δεν λύνει το πρόβλημα. Οι φοιτητές των δύο τμημάτων της Ηλείας έχουμε συνειδητά επιλέξει την Αμαλιάδα και τον Πύργο τόσο για να σπουδάσουμε όσο και να χτίσουμε το μέλλον μας. Ζούμε εργαζόμαστε εδώ και έχουμε δώσει πνοή στην τοπική κοινωνία. 

Για μας μετρά ο άνθρωπος και οι φοιτητές δεν είναι απλά ένα νούμερο σε ένα χαρτί. 

Υπάρχουν φοιτητές που εργάζονται 21 χρόνια στην περιοχή και αποφάσισαν πριν 2 χρόνια να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις έχοντας ως μοναδική επιλογή το τμήμα της Αμαλιάδας. 

Υπάρχουν φοιτητές που έχουν δημιουργήσει οικογένεια και παιδιά παράλληλα με τις σπουδές τους. Καθώς και φοιτητές που έχουν επιλέξει να έρθουν από την άλλη άκρη του κόσμου για να σπουδάσουν στην Ηλεία. 

Νομίζουν ότι είμαστε αόρατοι αλλά έχουμε φωνή και άποψη. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας ξεριζώσει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top