ΑΡΘΡΑ

Αποφάσισαν τα Σωματεία και τα Συνδικάτα του Νομού: Συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

Στην Αμαλιάδα την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη και στον Πύργο την Τρίτη 5 Οκτώβρη, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΓΝ Πύργου, μέσα στις επόμενες μέρες

Δυναμικές κινητοποιήσεις για την ενίσχυση των δομών της Δημόσιας Υγείας στο Νομό Ηλείας αποφάσισαν τα Σωματεία εργαζομένων και Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και άλλοι φορείς που συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη έξω από το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου.

Μετά από εισήγηση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσας Παναγιωτάρα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια στην Αμαλιάδα την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη και στον Πύργο την Τρίτη 5 Οκτώβρη, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του ΓΝ Πύργου, μέσα στις επόμενες μέρες.

Τα βασικά αιτήματα των φορέων είναι τα εξής:

  1.  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  2. Στην Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της πόλης μας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργούν και σαν εμβολιαστικά κέντρα.
  • Στην επαναλειτουργία ΑΜΕΣΑ του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Στην Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • Στην εφαρμογή μέτρων προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Στην άμεση υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Έστω και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Στην σύσκεψη μίλησαν:

Μαλβίνα Κερερέ πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου

Τρύφων Αθανασόπουλος πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

Χρήστος Γαρύφαλλος πρόεδρος εργαζομένων δήμων Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας Ζαχάρως

Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Χρήστος Γιαννόπουλος από την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας

Γιώργος  Μοσχονάς Γραμματέας Δ.Σ Συλλόγου Δασκάλων Λεχαινών

Σία Ξενοστάθη Πρόεδρος Ομάδας Γυναικών Πύργου

Νίκος Λοχοβίτης Πρόεδρος σωματείου ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝ Πύργου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, η Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ο Σύλλογος Δασκάλων Λεχαινών.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top