ΑΡΘΡΑ

Δήμος Ήλιδας: Δυναμική η επιστροφή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολυχώρου Πολιτισμού μετά από 18 μήνες

Με τη θεατρική παράσταση «Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη» και με τις δύο εκθέσεις «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» και η ψηφιακή έκθεση: Ο Φιλελληνισμός, «Από αγάπη για την Ελλάδα», ξεκίνησε στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, η επιστροφή στις καλλιτεχνικές και γενικά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παράσταση μουσικού θεάτρου, Lord Byron: Ποιήματα στη λάσπη» σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο και την ΑΜΚΕ Κάνθαρος – Θέατρο act,στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.  Επί σκηνής παρουσιάστηκε η ζωή, η προσφορά και ο θάνατος του ρομαντικού ποιητή, εθνικού ευεργέτη και φιλέλληνα ήρωα της επανάστασης, Λόρδου Βύρωνα.

Πριν από την έναρξη της παράστασης ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέας Φίλιας και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, έκαναν ένα σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία των δράσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά συγχρόνως το πόσο σημαντική στιγμή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και στη λειτουργία των πολιτιστικών χώρων. Στην παράσταση τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του χώρου συνέβαλλαν, για μια ακόμα φορά, τα μέγιστα οι εθελοντές της θεατρικής ομάδας ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ.

Σε πλήρη λειτουργία οι καλλιτεχνικές δομές που φιλοξενεί ο Πολυχώρος

Εκτός από την θεατρική παράσταση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης,  φιλοξενούνται οι δύο εκθέσεις από την 1η Οκτωβρίου, με το αφιέρωμα στον Γάλλο Ρομαντικό ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά και την ψηφιακή έκθεση «Από Αγάπη για την Ελλάδα».

Επισκέπτες, σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια από όλο τον Δήμο Ήλιδας, ήδη επισκέπτονται την έκθεση, στην οποία ξεναγούνται από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Βασίλη Καψή. Στην ξενάγηση γίνεται μια ιδιαίτερη αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής καθώς και στα καλλιτεχνικά κινήματα του Ρομαντισμού και του Μοντερνισμού και αναλύεται η χρήση της αλληγορίας στις εικαστικές τέχνες.

Παράλληλα ξεκίνησαν τα μαθήματα παραδοσιακών χορών, προγράμματα που υλοποιεί το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Ήλιδας «Ο Ηλείος», με τμήματα για όλες τις ηλικίες, για αρχάριους και προχωρημένους καθημερινά, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των θεατρικών ομάδων της Αμαλιάδας για τον προγραμματισμό της νέας θεατρικής χρονιάς, με τις παραστάσεις και τις άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη θεατρική σκηνή του Πολυχώρου.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top