ΑΡΘΡΑ

Δήμος Πύργου: Κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση που υπήρξε,  εξέφρασε ο δήμαρχος Παν. Αντωνακόπουλος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχτηκε η Δημοτική Ενότητα  Πύργου, για τις σημαντικές καταστροφές που προκλήθηκαν  πριν από λίγες ημέρες κυρίως στην παραλιακή ζώνη του Δήμου,  καθώς και σε οικισμούς.

Η απόφαση ελήφθη από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μετά το κατεπείγον αίτημα που απέστειλε ο Δήμαρχος  Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος, με το οποίο είχε  ζητήσει  να κηρυχθεί άμεσα σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πύργου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου είχε ζητήσει την  αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που διαμορφώθηκε από τις ζημιές και τις σημαντικές βλάβες εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των πολύ ισχυρών ανέμων (που εκδηλώθηκαν από τις απογευματινές ώρες της 29ης Νοεμβρίου 2021 και κατά τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Νοεμβρίου 2021).

«Είμαστε ικανοποιημένοι για την κήρυξη της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πλέον οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν  στην  παραλιακή ζώνη με τη διάβρωση  των εδαφών, καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο Σκαφιδιάς» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ»  ο κ. Αντωνακόπουλος.

Μεταξύ άλλων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν  ζημιές και βλάβες, σε οικίες από εισροή υδάτων, στο οδικό αγροτικό δίκτυο καθώς και σε μέρη του αστικού, κατολισθήσεις γαιών και καθιζήσεις επιφανειών με συνέπεια καταστροφή τεχνικών έργων και άλλων παρόμοιων υποδομών όπως γέφυρες πρόσβασης, επιφάνειες οδοστρωμάτων, κ.τ.λ., που έχουν σαν συνέπεια και την απώλεια της βατότητας για τη διέλευση των κατοίκων για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top