ΑΡΘΡΑ

Δασαρχείο Πύργου – Πυρόπληκτες περιοχές: Παρεμβάσεις και φυσική αναγέννηση προκαλούν χαμόγελα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΒΙΑΣ

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζεται το έργο υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, προκαλώντας… χαμόγελα και διώχνοντας το μαύρο φόντο των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου με το πράσινο της βλάστησης να… κερδίζει έδαφος!

Όπως τονίζει ο επιβλέπων την διαδικασία Δρ Δασολογίας, Δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας «Τα αντιδιαβρωτικά έργα προχωρούν με ιδιαίτερα ικανοποιητικό ρυθμό», ένα γεγονός που σε συνδυασμό με την συμβολή της φυσικής αναγέννησης στις κατά τόπους περιοχές στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως στο κοντινό μέλλον το πράσινο θα επανέλθει στις περιοχές που πλήγησαν…

Θυμίζουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ με τα 2,5 εκατ. ευρώ να είναι δεσμευμένα για το 2021.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε συνάψει συμβάσεις με πέντε συνεταιρισμούς από τους οποίους οι δυο δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς κάτι που θα συμβεί και με τους υπόλοιπους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Με τις παρεμβάσεις στις καμένες εκτάσεις περιορίζουμε τις πιθανότητες διάβρωσης του εδάφους  από τις βροχοπτώσεις που –όπως έχουμε ξαναπεί- μέχρι τώρα η ένταση τους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή», τονίζει ο κ. Λάττας…

Παράλληλα ο Δασάρχης Πύργου σχολίασε ότι «Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου σε ένα σημαντικό κομμάτι, που έχει ανάγκη στήριξης και υποβοήθησης στις πυρόπληκτες περιοχές για να μειωθεί η αντιδιαβρωτική ένταση του νερού, θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που απαιτούνται.

Παράλληλα η φυσική αναγέννηση κυρίως σε κούμαρα, ρείκια, και δρυς, είναι πλούσια κι αυτό είναι κάτι πολύ αισιόδοξο. Ήδη σε αρκετά σημεία το πράσινο έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Εφημερίδα Πατρίς

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top