ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον τ/στ του ΣΚΑΪ (εκπομπή «Σήμερα»)

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο εγκληματικό από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή”, διεμήνυσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ τον πρωί της Δευτέρας. Επαναλαμβάνοντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές τόνισε: “Αυτή η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πανδημία υποχωρεί. Όμως η χώρα μας έχει για άλλη μια εβδομάδα τους περισσότερους νεκρούς σε διπλάσια νούμερα από την ΕΕ. Και η ΝΔ συνεχίζει να μιλά για χαλάρωση των μέτρων! Συνεχίζει να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πανδημία! Όταν έχει προαναγγείλει τουλάχιστον 5 φορές το τέλος της πανδημίας, εκπέμπει μηνύματα που οδηγούν σε χαλάρωση και εφησυχασμό και δεν προσφέρουν τίποτα στην προσπάθεια για να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού”.

“Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ναυάγησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση μιλούσε για κάλυψη 80% στο γενικό πληθυσμό όταν εκκινούσε ο εμβολιασμός, και σήμερα δεν βρισκόμαστε ούτε στο 80% στους ενήλικες”, σημείωσε, ενώ σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από σήμερα στους ανεμβολίαστους δήλωσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πολύ μεγαλή σαφήνεια έχει τοποθετηθεί απέναντι στην πολιτική του προστίμου, η οποία έχει έναν ταξικό χαρακτήρα -όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να παραμείνει ανεμβολίαστος. Επομένως, το πρόστιμο δεν σχετίζεται με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού”.

Ο Δημ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως “υπάρχουν τρόποι για να αυξηθεί η πίεση προς όλους να εμβολιαστούν, σαν το green pass όπως ισχύει στην Ιταλία, καθώς και προτάσεις για να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το εμβολιαστικό πρόγραμμα”. “Η ουσία, όμως, του θέματος είναι πως πλέον ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα”, τόνισε.

“Στην Πορτογαλία έγινε χαμός χθες με 16 νεκρούς και εμείς είχαμε 95 για άλλη μια ημέρα, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και ούτε στα σχολεία βελτιώνεται η κατάσταση. Με βάση τα στοιχεία που δίνουν οι καθηγητές 20% των μαθητών απουσιάζουν από το σχολείο. Η ΝΔ έχει φτιάξει ένα εγκληματικό πρωτόκολλο που δεν ισχύει πουθενά στην Ευρώπη, αυτό το 50%+1”, υπογράμμισε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση Πολάκη σημείωσε: “Η καραμέλα Πολάκη έχει λιώσει” “Αν βλέπατε αστυνομικό όργανο να αυθαιρετεί απέναντι σε πολίτη θα παρεμβαίνατε; Ναί ή όχι;” διερωτήθηκε, και κατέληξε: “Ο κ. Πολάκης διαπίστωσε αυθαιρεσία που επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους αυτόπτες μάρτυρες στο κατάστημα. Το κράτος Μητσοτάκη είναι κράτος αυθαιρεσίας, απέναντι σε αυτό κράτος η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι μηδενική, δεν θα κυβερνάτε με την αστυνομία και τα ΜΑΤ”.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top