“Η Περιφέρεια πρέπει να αποδείξει εμπράκτως την αγάπη της για την Ηλεία”

Παν.  Αντωνακόπουλος εμπράκτως την αγάπη της για την Ηλεία”

Τοποθέτηση δημάρχου Πύργου στη διαβούλευση της ΠΔΕ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

“Αν αγαπάτε την Ηλεία, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να το αποδείξετε εμπράκτως”Δήλωσε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην ολιγόλεπτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τοποθέτησή του κατά τη διαδικασία Διαβούλευσης της ΠΔΕ της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Οκ. Αντωνακόπουλος αφού αναφέρθηκε σε έργα που ήδη είναι ενταγμένα στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ανέπτυξε μια τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία με τους λόγους που η ανάπτυξη και ειδικά η τουριστική δεν μπορεί να καταστεί εφικτή στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε την έλλειψη συγκοινωνιακών υποδομών “δρόμος – σιδηρόδρομος – αεροδρόμιο). Καταγγέλλοντας οργανωμένα κέντρα της πρωτεύουσας που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, επικαλούμενα διαχρονικές ανούσιες δικαιολογίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

“Το δυτικό άξονα Τεργέστη – Καλαμάτα δεν τον θέλουν κάποια συμφέροντα της Αττικής. Μέσα στα οποία βολεύονται κάποιες συνιστώσες της Πάτρας που νομίζουν ότι παίρνουν μερίδιο. Πρόκειται περί καταστροφικής πλάνης. Αν δεν γίνει ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα δεν χρειάζεται να μιλάμε για κάτι άλλο στην περιοχή.

Δεν μπορείς να μιλάς για άλλα έργα, αν είσαι εκτός συγκοινωνιακών και επικοινωνιακών δικτύων. Επιπλέον εμείς δεν παραιτούμαστε από τον σιδηρόδρομο, διότι επιβάλλεται αν θέλουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά το εμπόριο και τις μεταφορές προϊόντων. Συμβολικά αναφέρω ότι όταν ήρθε ο σιδηρόδρομος στην περιοχή αναπτύχθηκε ο τουρισμός και η Ηλεία”.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στις συγκοινωνίες ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο του Αράξου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, αν διέθετε δύο υπαλλήλους επιπλέον οι πτήσεις τσάρτερ θα ήταν ήταν διπλάσιες.

“Αν υπήρχαν δύο επιπλέον υπάλληλοι στον Άραξο θα είχαν διπλασιαστεί οι πτήσεις τσάρτερ. Και όμως αρνούνται να γίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο της άρνησης ενός Αθηνοκεντρικού συστήματος συγκεκριμένων συμφερόντων να μην αναπτυχθεί τουριστικά η Δυτική Ελλάδα και ειδικά ο άξονας Καλογριά – Ζαχάρω.  Και για να βάλουν ακόμη ένα εμπόδιο, μας επέβαλαν ένα περιβαλλοντικό πάρκο από το Κατάκολο μέχρι την Κυπαρισσία όπου δεν μπορεί να γίνει καμία αξιοποίηση αυτής της ζώνης!”.

Διεκδικήσεις

Τέλος, αναφερόμενος σε έργα που πρέπει να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μίλησε για τη νέα επιβεβλημένη θεσμοθετημένη μορφή που πρέπει να πάρει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, το οποίο πρέπει να γίνει brand της πόλης, τη δημιουργία Δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και στάθηκε ιδιαίτερα στην κατασκευή κέντρου φιλοξενίας φοιτητών.

“Εκτός από τις υποδομές, ούτε τα Πανεπιστήμια στην Ηλεία αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που πρέπει, ούτε από τους Ακαδημαϊκούς ούτε από πολιτικούς. Δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία πλέον.

Εμείς δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας. Έχουμε ήδη έτοιμη αρχιτεκτονική μελέτη για Κέντρο φιλοξενίας και φοιτητική Εστία  σε δικό μας χώρο. Το έργο ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ.  Εδώ θα πρέπει να αποδείξει εμπράκτως και η Περιφέρεια αν “αγαπά” τον Πύργο.

Δείξτε αυτό το ενδιαφέρον σας για τον Πύργο για να είμαστε παρόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση”.

Εφημερίδα Πρώτη