«Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας!»: Σήμερα η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Ημερομηνία: 10-06-2021 | Συγγραφέας:Κική Κολοβέρου

Δυναμικό παρών στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, δίνουν σήμερα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας που θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας Ανδρέα Ασημακόπουλο να τονίζει ότι “η απάντηση των εργαζομένων της Ηλείας στην κινητοποίηση θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη”.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος επισήμανε ότι μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην ψηφιστεί και πως οι αγώνες δε θα σταματήσουν εάν δεν καταργηθεί ακόμα και αν ψηφιστεί. “Το άνοιγμα των σχολείων, το άνοιγμα της αγοράς και των δραστηριοτήτων, προβάλλεται από την κυβέρνηση ως επιστροφή στην κανονικότητα. Η πραγματικότητα όμως είναι πως καμία σχέση δεν έχει το τοπίο της καθημερινής ζωής του κόσμου της εργασίας με κανονικότητα, μετά τα νομοθετήματα της κυβέρνησης στη διάρκεια του ενός έτους της πανδημίας. Ότι δεν διέλυσε η κρίση των προηγούμενων χρόνων, των μνημονίων και τα μέτρα, όλων ανεξαιρέτως των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, να το τσακίσουν οι νόμοι “της πανδημίας” που καταθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας κατέθεσαν στη βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων. Τα μέτρα αυτά προφανώς και δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απολύτως βέβαιο οτι θα επεκταθούν και στο δημόσιο τομέα. Με αγώνες θα το ανατρέψουμε”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Θανάσης Κατσίμπελης, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση με το εκτρωματικό αυτό νομοσχέδιο επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πως αποτελεί ευθύνη και χρέος μας να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά αποτρέποντας την ψήφιση του. “Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και δεκάδες άλλα σωματεία του ιδιωτικού τομέα καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας .  Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Όχι στην κατάργηση του Σ.Ε.Π.Ε. Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας”.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως  Χρήστος Γαρύφαλλος, τόνισε πως με το νομοσχέδιο αυτό, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει από τα μνημόνια και να δώσουν πλήρη ελευθερία στους επιχειρηματικούς ομίλους να απασχολούν τους εργαζόμενους όποτε και όσο θέλουν, να τους πληρώνουν με μισθούς από 200,00 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεση τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς υπερωρίες.

“Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αύριο Πέμπτη, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, με όλα τα σωματεία. Λέμε «ΟΧΙ» στην κατάργηση του 8ωρου. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Το Νομοσχέδιο λαιμητόμος-έκτρωμα «Χατζηδάκη» δεν θα περάσει!!!”.

Τα Σωματεία που συμμετέχουν στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση είναι: ΕΛΜΕ Ηλείας, Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου & Περιχώρων, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου & Περιχώρων, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ πρωτοδικείου Αμαλιάδας, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, Ομάδα Γυναικών Πύργου, Σωματείο Ιδιοκτητών τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες Ηλείας, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Νομού Ηλείας.

Εφημερίδα Πρωινή