ΑΡΘΡΑ

Καράμπελας: Στη διάθεση του δημάρχου οι παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξης

Τις παραιτήσεις των πέντε δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Πύργος – Έργο Πολιτών” έθεσε στη διάθεση του δημάρχου Πύργου για όλα όσα έχουν χαθεί για την Ηλεία και τον Πύργο, όπως η Πατρών – Πύργου, το ΤΕΦΑΑ και η Μουσειολογία.

Στην επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Καράμπελας, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε

Η παράταξη μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’, διαπιστώνει για μία ακόμη φορά την κατ΄ εξακολούθηση τιμωρητική διάθεση της πολιτείας για τον Νομό μας και ειδικότερα για τον Δήμο Πύργου, την πρωτεύουσα του Νομού όπως αυτή εκφράζεται:

Με την αποστέρηση του μεγάλου οδικού έργου Πάτρα-Πύργος

Με την αναστολή έναρξης λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο , που είχε θεσμοθετηθεί με τον Νόμο 4610/2019( ΦΕΚ 7ΟΑ/7-5-2019)

Και τελευταία με τη κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας από τον Πύργο και του τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι ή Πάτρα.

Στηριζόμενη αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών , η οποία σημειωτέον και καταχρηστική και παράνομη είναι .

Κύριε Δήμαρχε

Η παράταξή μας και οι πέντε (5) Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτής, στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, θέτουμε τις παραιτήσεις μας στην διάθεσή σας, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν έναν μοχλό πίεσης για την επανεξέταση λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Πιστεύοντας παράλληλα ότι όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα πράξουν ανάλογα, όπως αυτό έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής των παρατάξεων σε ένα συμβούλιο των επικεφαλής που έγινε με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο.

Με τις παραιτήσεις μας εκφράζουμε την απογοήτευσή μας, την οργή μας, την απόλυτη διαφωνία μας με την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων και την μη αναγραφή των στο μηχανογραφικό του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

‘Άλλωστε κύριε Δήμαρχε, η παράταξή μας ήταν η μοναδική παράταξη που σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ των άλλων προτάσεων για δράσεις-ενέργειες για την αντιμετώπιση των δυσμενών για τον δήμο μας αποφάσεων της κυβέρνησης, σχετικά με την λειτουργία των πανεπιστημαικών τμημάτων, πρώτη είχε καταθέσει και την υποβολή παραιτήσεων όλων των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πύργου.

Συγκεκριμένα:

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. την 9/11/2019 είχαμε καταθέσει σχέδιο απόφασης-ψηφίσματος πέντε σημείων μεταξύ των οποίων και οι παρατήσεις.

Δυστυχώς όμως στην με αριθμ. 348/9-11-2019 απόφαση-ψήφισμα που έλαβε το Δ.Σ. το συγκεκριμένο σημείο (παραιτήσεις) δεν έτυχε αποδοχής από καμία παράταξη.

Την ίδια συγκεκριμένη πρόταση υποβάλαμε και στην τηλεσυνεδρίαση του Δ.Σ. την 17/2/2021 όπως και στην τηλεδιάσκεψη την 4-2-2021 που έγινε με φορείς του Δήμου μας.

 Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’

Καράμπελας Αντώνιος

Παναγόπουλος Ιωάννης

Μπέλτσος Διονύσιος

Ντοάς Θεόδωρος

Κατελούζος Νικόλαος

Πηγή ilialive

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top