ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάκης Μπαλαούρας: Και στη φαρμακευτική κάνναβη κωλοτούμπα της ΝΔ

Άδωνης: «Η πρώτη επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ο …μπάφος… Λογικό» (2017)

Τώρα πανηγυρίζει: «Ανάπτυξη επενδύσεων σε φαρμακευτική κάνναβη» (2021).

Στο πρόσφατο παρελθόν, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, μαζί με τον Ν. Καρανίκα, πρωταγωνιστήσαμε για τη νομιμοποίηση της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης.

Κατέθεσα τις παρακάτω Eρωτήσεις που συνυπόγραφαν πάνω από 60 βουλευτές :

Η πρώτη Φεβρουάριο 2016 για βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη. Τότε δεχθήκαμε μπαράζ επιθέσεων, προσωπικά, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρόταση αυτή έγινε με στόχο το «μαστούρομα» της κοινής γνώμης για να ξεχάσουν τα μνημονιακά μέτρα! Από τη Κρήτη έως τον Έβρο… 

Η δεύτερη  Ιούνιο 2016, για την φαρμακευτική κάνναβη, γιατί είχε πια προχωρήσει η βιομηχανική. Η Ερώτηση αυτή δεν αντιμετώπισε την ίδια εχθρότητα από τα μέσα ενημέρωσης.  Ο κόσμος άρχισε να αποδέχεται το σχέδιο μας.

Η τρίτη (2/3/17 ) ήταν για την Εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για την Κάνναβη και την ιατρική της χρήση.

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε τη παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

Όταν είδα ότι οι απαντήσεις των υπουργών ήταν ασαφείς, ενημέρωσα τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησα ότι κολλάει στο συντονισμό 5 υπουργείων (Οικονομίας, Υγείας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, ΠΡΟΠΟ). Το ίδιο βράδυ (29/11/17) ο Βερναρδάκης συγκάλεσε σύσκεψη με πέντε υπουργούς για συντονισμό αρμοδιοτήτων με σαφές χρονοδιάγραμμα, που τηρήθηκε απόλυτα! Ήμουν ο μόνος βουλευτής, μαζί και ο Καρανίκας που βοήθησε αποφασιστικά. Κι έτσι μετά από λίγες εβδομάδες ψηφίσαμε τον Ν. 4523/7-3-2018, ανοίγοντας δρόμους σε μια κοινωνία που βομβαρδιζόταν από πολλαπλούς συντηρητικούς κύκλους.  
Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση της Βουλής ο εισηγητής της ΝΔ ήταν πολύ θετικός, τόσο που εγκωμίασα τη στάση του. Όμως τον μάζεψαν!  Και .. εξαπόλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον μας…  Με άλλα λόγια δε σέρνονται μόνο από συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, αλλά οι ίδιοι τα συντηρούν…

Η Ελλάδα προφέρει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες

Η χώρα μας, επειδή βρίσκεται ψηλά στη λίστα των επενδυτών για τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια κάνναβης, έρχονταν στο γραφείο μου, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παγκοσμίως σχετικών επιχειρήσεων, που επιτρέπεται η παραγωγή: ΗΠΑ, Καναδά, Ισραήλ, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία. Και, επειδή ήξεραν τις αντίθετες θέσεις της ΝΔ, το βασικό ερώτημα τους ήταν, αν έλθει η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο;…

Στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν τον νόμο, προχώρησε στην αδειοδότηση συνταγογράφησης φαρμάκων που εμπεριέχουν κάνναβη. Εισαγόμενα όμως! Δηλαδή θα πληρώνει το ελληνικό κράτος για εισαγωγές φαρμάκων, ενώ οι άλλες έξυπνες χώρες -όλες σχεδόν στην Ευρώπη και ΗΠΑ- καλλιεργούν –παράγουν- εξάγουν κάνναβη.

Άδωνης – Βορίδης: Έντονη σύγκρουση για κάνναβη και …Καρανίκα

Στο υπουργικό Συμβούλιο της 29/1/2021 παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για τροποποιήσεις του Νόμου (γραφειοκρατικές ρυθμίσεις) για τη κάνναβη. Οι δύο ακροδεξιοί συνοδοιπόροι-αδελφοί πιάστηκαν, σχεδόν, στα χέρια. Ο  Υπ. Ανάπτυξης Γεωργιάδης, είδε το φως το αληθινό, ξέχασε για «μπάφους του ΣΥΡΙΖΑ» και ανένηψε, πλέκοντας μάλιστα και το εγκώμιο του …(δαιμονοποιημένου) Καρανίκα…

Αντίθετα,  ο Υπουργός Εσωτερικών Βορίδης επέμενε στις ακρο-συντηρητικές  απόψεις του, φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για εμπόριο ναρκωτικών με τις ευλογίες του κράτους, χαρακτηρίζοντας, επιπλέον, τον Άδωνη ως συνοδοιπόρο του…Καρανίκα!!!

Ήδη μεγάλες επενδύσεις

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τη ΓΓ Βιομηχανίας, είχαν, επί ΣΥΡΙΖΑ, εγκριθεί 94 (μεταξύ των οποίων στα Λεχαινά) συνολικού ύψους 360 εκατομμυρίων, που θα δημιουργήσουν 2.250 νέες θέσεις εργασίας! Επιπλέον, περισσότερες από 120 εταιρείες καλλιέργειας-παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης έχουν καταθέσει φακέλους προς αδειοδότηση ξεπερνώντας τα 700 εκατ. ευρώ!  Το European Kannabis Report υπολόγισε ότι στην Ελλάδα η ιατρική κάνναβη θα εισφέρει μέχρι και 2 δισ. στο ΑΕΠ!!! 
Η ΝΔ , παρά τον πόλεμο που έκανε και για τη φαρμακευτική κάνναβη (πχ Μακεδονικό), τελικά εγκατάλειψε τον καιροσκοπισμό της, υιοθετώντας και εδώ τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ευτυχώς!!!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top