ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΤΟ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Παρά την σταθεροποίηση της λειτουργίας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κρεστένων την τελευταία πενταετία, μετα τις συνεχείς υποβαθμίσεις απο τις κυβερνήσεις της ΝΔ (ιδιαίτερα το 2012), οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται πάλι σε αναβρασμό. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, οι πρώην βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας και Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο συντονιστής υγείας της Ν.Ε. Άγγελος Μαντάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άκης Χουζούρης, Κώστας Διαμαντόπουλος και Θεώνη Μπράτη βρέθηκαν στην Κρέστενα για να υποστηρίξουν τους εργαζομένους της νοσηλευτικής μονάδας.   Στα περιθώρια της επίσκεψης του κλιμακιου έγινε συνάντηση με την διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Εκεί τονίστηκε η αγωνία του προσωπικού για την επόμενη μέρα της Ν.Μ.Κρεστενων. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η περαιτέρω υποβάθμιση με την υφαρπαγή προσωπικού για την Ν.Μ.Πυργου. Ζητήσαμε από την διοίκηση να εργαστεί σε ένα πνεύμα συνεργασίας , ευγένειας και κατανόησης. Αυταρχικές πρακτικές και  συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στον χώρο της υγείας. Τα νοσοκομεία  είναι χώροι περίθαλψης των πολιτών και καλό είναι οι διοικούντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οφειλουμε πολλά στους υγειονομικούς και αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή μας.    Σημαντικότερο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ένα πρόβλημα που κλονίζει όλο το συστημα υγείας του νομού. Θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε οτι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να μεριμνήσει για την στελέχωση της υγείας στην Ηλεία, με τα κατάλληλα κίνητρα. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει την μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και την ενίσχυση της δομής. Η Κρέστενα δεν έκλεισε ποτέ επί των ημερών μας. Δυστυχώς όμως, έχουν εγκαταληφθεί αυτοί οι σχεδιασμοί εδώ και καιρό, προς εξυπηρέτηση άλλων…    Είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει η καθημερινή εφημέρευση του νοσοκομείου. Η εναλλαγή εφημέρευσης με το Κ.Υ. Ζαχάρως δεν καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, ειδικά όταν η Ν.Μ. Κρεστένων διαθέτει εργαστηριακή και απεικονιστική υποστήριξη, μετα τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης.   Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δηλώνει την υποστήριξή του στους εργαζόμενους και εκφράζει ρητά την θέση του για κανένα κλείσιμο δομών υγείας στο ΕΣΥ. Χρειάζεται ενίσχυση και αναβάθμιση του συστήματος υγείας στην χώρα μας. Χρειάζεται εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια. Δυστυχώς όμως, όσο και να φωνάζουμε, είναι προφανές οτι η αδύναμη κυβέρνηση δεν προσφέρει τίποτα στην Ηλεία και στον λαό της. Μόνο υποσχέσεις και επικοινωνιακές ευχαριστίες. Στην ουσία όμως, κατορθώνουν να διώχνουν τους γιατρούς απο τον νομό μας και να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προυπολογισμό με επιπλέον έξοδα για την υγεία του.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ