ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κοινή δήλωση κατά της Κούβας που συνυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση

Η συνυπογραφή, από την ελληνική κυβέρνηση, της κοινής δήλωσης 21 Υπουργών Εξωτερικών κατά της Κούβας, αποτελεί μια επικίνδυνη, ανεύθυνη και βαθιά υποκριτική κίνηση. Όχι μόνο παρεμβαίνει ανοιχτά στα εσωτερικά ενός κράτους, όχι μόνο αντίκειται σε κάθε έννοια πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά αποτελεί και μνημείο υποκρισίας.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη δεν διστάζει να συνυπογράψει έκκληση για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με μια σειρά από χώρες, όπως η Ουγγαρία του Όρμπαν, η Πολωνία, οι οποίες παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, τα δικαιώματα των γυναικών στην αυτοδιάθεση των σωμάτων τους, τα δικαιώματα των προσφύγων και κατηγορούνται από την ΕΕ για παραβίαση του κράτους δικαίου. Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ εξάλλου έχει εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία, τη μόρφωση, τα δικαιώματα των προσφύγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι αλληλέγγυος και στηρίζει τον κουβανικό λαό, ο οποίος πλήττεται εδώ και δεκαετίες, από ένα άδικο και παράνομο εμπάργκο, το οποίο καταδικάσθηκε, κατά τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, της 23ης Ιουνίου, από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του. Ταυτόχρονα, καταδικάζει κάθε προσπάθεια ξένης επέμβασης, θεωρώντας ότι ο κουβανικός λαός, ελεύθερος και απερίσπαστος, είναι ο μόνος που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του.

Η απόρριψη κάθε σκέψης για έξωθεν επεμβάσεις, ο άμεσος τερματισμός του εμπάργκο, ο σεβασμός των δικαιωμάτων, η μη προσφυγή στη βία, είναι η μόνη δίκαιη και δημοκρατική λύση για τη χώρα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top