ΑΡΘΡΑ

Πανσέληνος Αυγούστου 2021: Οι εκδηλώσεις στην Ηλεία

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Για το 2021, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων -Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο αποτέλεσε στις αρχές του 1821 χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της Eπανάστασης.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει την Πανσέληνο. Πενήντα δύο από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις. Κάποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες ημερομηνίες, ως εξής:

– Παρασκευή 20 Αυγούστου: – Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, στην Ημαθία
– Σάββατο 21 Αυγούστου: – Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην Κεφαλλονιά
– Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, στη Λέσβο
– Αρχαίο θέατρο Μίεζας, στην Ημαθία
– Αρχαιολογικός χώρος Ελέας, στην Θεσπρωτία
– Δευτέρα 23 Αυγούστου : – Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού, στο Κιλκίς
– Τετάρτη 25 Αυγούστου: – Αρχαιολογικός χώρος Λουτρό Πολυκάστρου, στο Κιλκίς

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις. Πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Για μία ακόμη, δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους, συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου. Σας προσκαλούμε όλους στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις στην Ηλεία:

EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ

Μουσική εκδήλωση στο αίθριο του Μουσείου με τίτλο: “Τραγούδια επί σκηνής” (Μαριάννα Πολυχρονίδη και Κωνσταντίνος Φάμης, πιάνο Τάκης Φαραζής), σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας. Ωρα έναρξης 21.00. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00-24.00

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

Μουσική εκδήλωση “Το μυστικό τραγούδι του κάστρου” σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού Melody Spirit, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ώρα έναρξης: 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

Πηγή ilialive.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top