ΔΡΑΣΕΙΣ Ν. Ε.

«Προτεραιότητά μας η Υγεία και η Ασφάλεια των Ανθρώπων στις Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας»


Την Παρασκευή 30 του Σεπτέμβρη 2022, Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσία του Βουλευτή Διονύση
Καλαματιανού επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και συμμετείχε σε συζήτηση με μέλη συλλόγων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών, σε συνέχεια των εξελίξεων και της άρνησης της κυβέρνησης να ενταχθεί η Ηλεία στην άγονη περιοχή κατηγορίας Α’.
Γενική διαπίστωση και κοινός τόπος η αγωνία και η αβεβαιότητα για το μέλλον του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και των λοιπών νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας.
Το έλλειμμα Διοίκησης, η εργασιακή ανασφάλεια και επισφάλεια, οι εφημερίες, οι μετακινήσεις υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού, η αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απογοήτευση και σύνδρομο burn out, οι εργασιακές συνθήκες που είναι οριακές ή και εκτός ορίων ενίοτε, συνιστούν μια πραγματικότητα άδικη και «επικίνδυνη» για την Υγεία στην Ηλεία, με υπογραφή της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Στο Νοσοκομείο του Πύργου, που έχει μετατραπεί στην ουσία σε «πλατφόρμα» διακομιδών για την Πάτρα, με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες της Ηλείας (ενέργεια, δρόμος καρμανιόλα, κόστη), έχουμε:
 Μια Παθολογική που οι εφημερίες των γιατρών θυμίζουν «τρενάκι του τρόμου»
 Μια ΜΕΘ που ενώ έχει γίνει το καλύτερο δυνατό, λειτουργεί με «δανεικό» προσωπικό και
κινδυνεύει με «λουκέτο»
 Το Αναισθιολογικό σε «οριακή» λειτουργία
 Μονάδα Covid, χωρίς την ύπαρξη, ουσιαστικά, Πνευμονολόγου
 Φιλότιμο και ηρωικές προσπάθειες του έμψυχου Δυναμικού του Νοσοκομείου, να κάνει το
καλύτερο δυνατό σε συνθήκες συστηματικής υποβάθμισης και ερημοποίησης
Το Ε.Σ.Υ στην Ηλεία ερημοποιείται και το Υπουργείο Υγείας «συνυπογράφει» και αδιαφορεί προκλητικά, την ίδια στιγμή που οι πολίτες νιώθουν υγειονομικά ανασφαλείς, προδομένοι και επισφαλείς.

Χαρακτηριστική δε και η εντολή της «Διοίκησης» για τον αποκλεισμό των Μ.Μ.Ε κατά τη διάρκεια της
συζήτησης του Κλιμακίου με τους εργαζομένους Υγειονομικούς.
Όσες «κακόγουστες φιέστες» κι αν οργανώσουν σε «προστατευμένα και αποστειρωμένα» περιβάλλοντα, παρουσία των Μ.Μ.Ε στις περιπτώσεις αυτές, (η είσοδος επιτρέπεται, προφανώς, κατά περίπτωση), όσα «κουτοπόνηρα» επιχειρήματα κι αν επινοήσουν, η πραγματικότητα των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας είναι οδυνηρή, τραγική και «μιλάει» από μόνη της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεσμεύεται για την ανασυγκρότηση , ισχυροποίηση και σταθεροποίηση του Ε.Σ.Υ. στην Ηλεία με αδιαπραγμάτευτο όρο την Υγεία και την Ασφάλεια και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top