ΑΡΘΡΑ

Συμβολική διαμαρτυρία χθες από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πύργου: “Θέλουμε ανοιχτά, αλλά, ασφαλή σχολεία”

Συμβολική διαμαρτυρία, διεκδικώντας ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, αλλά και πάγωμα όλων των αλλαγών που ψηφίστηκαν για την παιδεία εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήσαν χθες Ηλείοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, έξω από το κτίριο της Π.ε. Ηλείας που στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πύργου, στην οποία συμμετείχαν μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του Νομού, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, εξέφρασαν την έντονη αγανάκτηση τους για όλα όσα βιώνουν εδώ και ένα χρόνο.

“Βρισκόμαστε έγκλειστοι σπίτι, με κλειστά σχολεία, με αποκλεισμό από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Όμως όσο και να μένουμε σπίτι δε βλέπουμε να διορθώνονται και πολύ τα πράγματα. Τα σχολεία μας, όταν και αν ανοίξουν θα ναι στα ίδια χάλια, η τηλεκπαίδευση σέρνεται και το πιο σημαντικό; βλέπουμε έναν χρόνο μετά το δημόσιο σύστημα υγείας να καταρρέει” επισήμανε ο Δημήτρης Βορλόκας μαθητής του 3ου ΓΕΛ Πύργου και πρόσθεσε ότι δε θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια αλλά θα κινητοποιηθούν όλοι μαζί κερδίζοντας πίσω όλα όσα τους ανήκουν. “Έχουμε κριτήριο και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι τόσο καιρό κλειστά γιατί υπάρχει συνωστισμός, μας έλεγαν πως δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ για προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών μπας και αραιώσουμε λίγο στις τάξεις αλλά έδωσαν πριν 1 μήνα 20 εκ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία…”.

Η Αγγελική Ανδρικοπούλου, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις τους, τονίζοντας πως αυτό που ζητούν είναι να παγώσουν όλες οι αλλαγές που πέρασαν εν μέσω πανδημίας, να μην ισχύσουν σε καμία περίπτωση από τις φετινές πανελλαδικές αλλά και να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις. “Ζητάμε απόσυρση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και προσαρμογή της διδακτέας ύλης από την Α’ γυμνασίου έως τη β’ λυκείου έτσι ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά.  Επίσης ζητάμε να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες που μπήκαν στην τηλεκπαίδευση σε μαθητές που το υπουργείο παιδείας δεν εξασφάλισε τους όρους να συμμετέχουν σε αυτή”.

Εφημερίδα Πρωινή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top