ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομολογία για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας η μείωση των χειρουργείων στα νοσοκομεία

Το έγγραφο της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα με το οποίο ζητά τη μείωση έως και 80% των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας, αποτελεί ομολογία για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, διαψεύδει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας για τη στήριξη και στελέχωση των δομών υγείας και τους εκθέτει για την άρνηση επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει τη σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση έχοντας αφήσει ανοχύρωτο και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό κουρασμένο και στα όρια της κατάρρευσης, είναι έτοιμη να προχωρήσει για δεύτερη χρονιά στο καταστροφικό μέτρο της μετατροπής των νοσοκομείων σε μονοθεματικά covid και να αποκλείσει χιλιάδες ασθενείς από την πρόσβαση στην αναγκαία ιατρική τους περίθαλψη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, υπεύθυνοι για την αρνητική πρωτιά στους θανάτους ανά εκ. πληθυσμού στην Ευρώπη, υπεύθυνοι για την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Το έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των ιδεοληπτικών τους εμμονών και της αίσθησης προσωρινότητας της πανδημίας. Τους καλούμε να προχωρήσουν άμεσα στην απόσυρση του εγγράφου, στη στήριξη του ΕΣΥ, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων, στην κατάθεση σχεδίου έκτακτης ανάγκης, και στην υιοθέτηση των μέτρων που από την αρχή έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανάσχεση της πανδημίας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top