ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για την οπαδική επίθεση και τον θάνατο του νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά θρηνούμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου για την οποία εκφράζουμε την οδύνη μας. Γίναμε μάρτυρες μιας οργανωμένης εγκληματικής επίθεσης, που κατέληξε στον θάνατο ενός 19χρονου οπαδού του Άρη και σε σοβαρούς τραυματισμούς άλλων, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έχουμε αλλεπάλληλα «ραντεβού θανάτου» οπαδών κι επιθέσεις και στην Αθήνα.

Το φαινόμενο της οπαδικής βίας βρίσκεται πάλι σε έξαρση. Ας υπάρξει περισυλλογή κι εγρήγορση από όλους, ώστε αυτό να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό μιας ψευδεπίγραφης διαμάχης.

Ο κ. Αυγενάκης και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθούν ότι το φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι πολύ πιο σύνθετο, χρειάζεται συνολικότερες πολιτικές πρόληψης και δεν αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και πάντα εκ των υστέρων, με συνήθη μέτρα όπως το κλείσιμο των γηπέδων, τα ιδιώνυμα και η καταστολή. Ας ξυπνήσουν από τη ραστώνη και τουλάχιστον ας πράξουν τα δέοντα, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι υπαίτιοι του εγκλήματος πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οπαδικές προτιμήσεις και δεν πρέπει να διακυβεύεται από τους ανταγωνισμούς των ΠΑΕ, από οικονομικά οφέλη και από τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονται το λεγόμενο «οπαδικό» κίνημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταγράφει άλλη μια αποτυχία, αυτή τη φορά λόγω της απουσίας πρόληψης και κατευνασμού των ανταγωνισμών των οπαδών, με αποτέλεσμα, δυστυχώς, μια άδικα χαμένη ζωή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top