ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Δώρο στον Ερντογάν η απόφαση καταδίκης των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων

Ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε στην Αθήνα για λογαριασμό της Άγκυρας και του Ερντογάν!

33 χρόνια και στους 11 δημοκράτες πολιτικούς πρόσφυγες από Τουρκία και Κουρδιστάν που δικάζονταν με τον 187Α (αντιτρομοκρατικό)!  Υπερδιπλάσια ποινή από αυτή που καταδικάστηκαν οι επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ.

Οι 11 αγωνιστές καταδικάστηκαν για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που όμως δεν έχει διαπράξει κάποια τρομοκρατική ενέργεια ούτε στην Ελλάδα ούτε κάπου άλλου αλλά ακόμα και με βάση την κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας, αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής δεν είχε σκοπό να διαπράξει κάποια ενέργεια στην Ελλάδα. Μια υπόθεση οπλοκατοχής μετατρέπεται από την κυβέρνηση, την αντιτρομοκρατική και την ελληνική δικαιοσύνη σε τεράστια με βάση τις ποινές υπόθεση “τρομοκρατίας” προς μεγάλη φυσικά ικανοποίηση του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν. Άλλωστε αυτό είχε ζητήσει ο ίδιος Ερντογάν από τον Μητσοτάκη τον Δεκέμβριο του 2019 καταγγέλλοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “δίνει στέγη στους τρομοκράτες”

Η πρωτοφανής απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού αλλά και προσβολή στην ιστορία μας και στους αγώνες των Ελλήνων αντιστασιακών κατά της χούντας που κυνηγημένοι έβρισκαν καταφύγιο και άσυλο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Μπροστά μας έχουμε το Εφετείο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε  ότι υπάρχουν Έλληνες δικαστές που θα σταθούν στο ύψος τους.  Ταυτόχρονα ένα κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές πρέπει να αναπτυχθεί και συμβάλλοντας στην ανατροπή  της απαράδεκτης  – δώρο στον Ερντογάν- πρωτόδικης απόφασης.