ΑΡΘΡΑ

Συγκέντρωση στήριξης των πληγέντων θα γίνει στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πύργου, με διοργανωτή τηΣυντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων

Συνεχίστηκαν χθες τα μηνύματα στήριξης από φορείς και σωματεία εργαζομένων του Νομού

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται το σημερινό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πύργου, με σκοπό την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, καθώς και την υλοποίηση  σημαντικών έργων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων και αναμένεται να συμμετέχουν σε αυτήν πολλοί κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, που για άλλη μια φορά είδαν να χάνουν τις περιουσίες τους από τη μια στιγμή στην άλλη.

Για την κινητοποίηση στήριξης των  πυρόπληκτων της Ηλείας,  που θα συμμετέχουν οι Κώστας Καζάκος και Διον. Τσακνής, συνεχίστηκαν χθες οι ανακοινώσεις-καλέσματα από τοπικούς φορείς,  συλλόγους και οργανώσεις:

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των πυρόπληκτων αγροτών

Τη στήριξή του στον αγώνα των πυρόπληκτων αγροτών, ενόψει της σημερινής  κινητοποίησης εκφράζει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει:

«Η τεράστια καταστροφή στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με σχεδόν 90.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης να έχουν γίνει στάχτη, προοιωνίζει ένα δύσκολο μέλλον για χιλιάδες αγρότες. Θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αναπληρωθεί το εισόδημα από τις ελιές, οπότε πρέπει να βρεθεί λύση για την επιβίωση των αγροτών μας. Έχουμε διαβουλευτεί με την Κυβέρνηση, ζητώντας, πέραν των οριζόντιων μέτρων αποζημίωσης που έχουν εξαγγελθεί, τη χορήγηση έκτακτου εγγυημένου εισοδήματος  για τους αγρότες που έχασαν τις καλλιέργειές τους. Έχουμε συζητήσει με τους πληγέντες αγρότες στις Κοινότητες, μιλήσαμε με την Ομοσπονδία και προσυπογράφουμε τα αιτήματά τους. Στηρίζουμε τις δίκαιες αγωνιστικές διεκδικήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των πυρόπληκτων αγροτών μας και ως Δήμος θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωση».

Εξάλλου ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως , συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής πυρόπληκτων και καλεί όλους τους εργαζόμενους  και τους Ηλείους να συμμετέχουν, στις 7:30 μ.μ. στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου.

«Να απαιτήσουμε την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πληγέντων από την κυβέρνηση , χωρίς όρους και προϋποθέσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του. 

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Πύργου στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση  της συντονιστικής  επιτροπής  πυροπλήκτων που θα γίνει σήμερα  Πέμπτη 02/09/2021 στην κεντρική πλατεία του Πύργου και ώρα 7:30 το απόγευμα και απευθύνει  κάλεσμα  στους πολίτες για τη συμμετοχή τους.

Αναχώρηση λεωφορείων

Για την συγκέντρωση εξάλλου  θα αναχωρήσουν λεωφορεία που συνεισφέρει στον αγώνα των πυρόπληκτων το σωματείο Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ν.Ηλείας:

1)Από τη Νεμούτα στις 6:00 μ.μ., 6:15 μ.μ Λάλα  και Πεύκες 6:45 μ.μ.

2) Από την Καυκωνία στις 6:15 μ.μ., 6:30 μ.μ Πελόπιο και Πλάτανο 6:45 μ.μ.

3) Από Ζαχάρω στις 6:00 μ.μ., Κρέστενα 6:30 μ.μ

4) Από Βάρδα στις 6:00 μ.μ, Λεχαινά 6:15 μμ, Ανδραβίδα 6:20 μ.μ. και Γαστούνη 6:30μ.μ

«Καλούμε όλο το λαό της Ηλείας πυρόπληκτοι και μη να συμμετέχουν στον αγώνα μας. Στη συγκέντρωση θα υπάρχουν καρέκλες για καθήμενους, θα τηρούνται οι αποστάσεις και καλούμε τον κόσμο να φοράει μάσκα.

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε αύριο να στείλουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα δεν είναι επικοινωνιακά κόλπα αλλά άμεσες αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σ.Ε. Πυρόπληκτων.

Εφημερίδα Πρώτη

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top