ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ιδού το «αναβαθμισμένο» σχολείο της ΝΔ!

Η κυβέρνηση δε χάνει στιγμή προκειμένου να επιταχύνει τη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Δεν υπάρχει μέτρο που να μην έχει επιστρατεύσει ως σήμερα για να πετύχει τον στόχο της!

Απ’ την έναρξη του σχολικού έτους στρέφει το μένος της προς κάθε κατεύθυνση!

  • Επιβάλλει την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων (αυτοαξιολόγηση και εξωτερική) με στόχο την κατηγοριοποίησή τους και τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος δύο ταχυτήτων!
  • Στρέφεται εναντίον των εκπαιδευτικών που απεργούν-απέχουν από τις διαδικασίες αξιολόγησης (σε ποσοστό που ξεπερνάει το 70%) εκβιάζοντας ακόμη και δικαστικές αποφάσεις!
  • Προχωράει σε συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων καθώς και σε  συμπτύξεις τμημάτων μεσούντος του Οκτώβρη και εν μέσω πανδημίας!
  • «Καθυστερεί» τη γ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριών!
  • Κατηγορεί τους/τις εκπαιδευτικούς για τα κενά που παρουσιάζονται στα σχολεία με το επιχείρημα ότι «παίρνουν άδειες», ενώ το επιτελείο της είναι ενήμερο για τις προθέσεις μακροπρόθεσμων αδειών πολύ πριν απ’ την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
  • Τιμωρεί ακόμη και τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής στερώντας από μαθητές/τριες το Ειδικό Βοηθητικό/Εκπαιδευτικό/Νοσηλευτικό Προσωπικό που δικαιούνται και επιβάλλοντας ως ανώτατο όριο παροχής Παράλληλης Στήριξης τις 12 ώρες!
  • Τινάζει στον αέρα τον θεσμό των σχολικών γευμάτων (Με απόφασή του της 13ης Οκτωβρίου 2021, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ για σχολικά γεύματα κατά τις σχολικές χρονιές 2021-22, 2022-23, με επέκταση το 2023-2024, διότι φέτος, για πρώτη φορά μπήκε όρος στον διαγωνισμό  που απορρίπτει τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αναθέτει την πλειονότητα των συμβάσεων σε λιγότερες από 5 εταιρείες.)!

Τα παραπάνω αποτελούν δείγμα μόνο από τα «Έργα και τις Ημέρες» του πιο καιροσκοπικού, ανάλγητου και εγκληματικά αδιάφορου Υπουργείου Παιδείας όλων των εποχών! Του πιο επιτυχημένου, ωστόσο, αφού υπηρετεί τον στόχο του με θρησκευτική ευλάβεια και απαράμιλλη μεθοδικότητα! Κι ο στόχος είναι ένας και πλέον πασιφανής: η απορρύθμιση και εντέλει διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης! Μέσα που μετέρχεται: η πλήρης κατηγοριοποίηση, ο “πειθαναγκασμός” με έμμεσο τρόπο και η έγερση κοινωνικού αυτοματισμού στο πλαίσιο του διαίρει και βασίλευε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμάχεται όλες τις πρακτικές και μεθοδεύσεις, από όπου κι αν εκπορεύονται αυτές, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και το καθιστούν βορά σε όλους αυτούς που αδημονούν να καρπωθούν τη διάλυσή του προς όφελός τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τιών και των γονιών τους και δηλώνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους! Καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις μαθητικές κοινότητες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην υποκύψουν σε απειλές και εκβιασμούς! Καλεί τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες στο σύνολό τους να συνδράμουν με όλα τους τα μέσα στην προσπάθεια των σχολικών κοινοτήτων να διατηρήσουν αλώβητα τα σχολεία τους από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει την εκπαίδευση!

Βασική μας προτεραιότητα το δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

 Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

To Top